Osmangazi’de 15 Temmuz’a Özel Satranç Turnuvası

116 24.07.2017

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Zaferi Satranç Turnuvası” rekor katılımla gerçekleşti.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve  Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliğinde satranç turnuvası düzenlendi. Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Çanakkale, Yalova,Bilecik ve Tekirdağ’dan toplam 315 sporcu katıldı. 6-14 yaş grubu ve yetişkinlerin yer aldığı turnuvada müsabakalar A ve B kategorilerinde gerçekleşti. 7’den 77’ye her yaştan sporcunun katıldığı turnuva oldukça çekişmeli geçti. 2 gün süren turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak verdi.

Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, “Osmangazi Belediyesi olarak, yıl boyunca farklı yaş gruplarında satranç turnuvalarımız devam ediyor. Bu turnuvanın özel bir anlamı var. 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Zaferi anısına özel bir turnuvaya ev sahipliği yaptık. Bursa başta olmak üzere 7 ilden 315 sporcu katılım sağladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı turnuvaya katılımın rekor seviyede olması bizleri çok memnun etti. Bütün sporcuları tebrik ediyoruz” dedi.