Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası Sona Erdi

214 25.02.2017

Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Bursa Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası, birbirinden çekişmeli karşılaşmaların ardından ödül töreni ile son buldu.

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi’nde düzenlenen Bursa Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’na ilk, orta ve lise seviyesindeki 145 okuldan toplam 186 takım başvuru yaptı. 3 gün süren turnuvada 1006 öğrenci, minik-küçük-yıldız-genç kategorilerinde birbirinden çekişmeli ve zevkli karşılaşmalara imza attı. Her takım günde iki kez olmak üzere toplam 6 karşılaşma yaptı.

Puan ve averaja göre yapılan sıralama sonucunda Gençler Genel kategorisinde Özel Çağdaş Öncü Fen Lisesi, Genç Kızlar kategorisinde Özel Tan Okulları, Yıldızlar Genel kategorisinde Özel Bursa Yönder Okulları, Yıldız Kızlar kategorisinde Yüksel Bodur İmam Hatip Ortaokulu, Küçükler Genel kategorisinde Özel Emine Örnek Okulları, Küçük Kızlar kategorisinde Özel Şahinkaya Ortaokulu, Minikler Genel kategorisinde Özel Emine Örnek Okulları, Minikler Kızlar kategorisinde ise Hamitler Doğa Ortaokulu, birinciliği elde etti. Dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, Osmangazi Belediyesi İşletmeler Müdürü Tamer Balaban, Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Osman Olduk ve Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takımlar Antrenörü Necmettin Korkmaz, takdim etti.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, Osmangazi Belediyesi olarak sporun her branşında gençlere destek olduklarını ifade ederek, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın öncülüğünde Sporla Gelişen Bursa, Sağlıkla Gelişen Nesiller, sloganıyla spor alanında ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İlçemizin dört bir yanına futbol sahaları, yüzme havuzları, tenis kortları, kapalı spor salonları gibi birçok branşta spor tesisleri inşa ettik. Amatör spor kulüplerimize malzeme desteği sağlıyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak bu yıl ilk kez takım düzeyinde gerçekleştirilen Bursa Okul Sporları Satranç Turnuvası’nı Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliğinde düzenledik. Rekor bir katılım oldu. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi